Butiken

En guide för boxningssäckar

Boxningssäckar hos Jabb.se

Tittar du på att skaffa en boxningssäck men är osäker på vad du ska välja? Stående säck eller hängande säck? Kanske en vattenfylld säck eller en Poor Bob? Vilken storlek ska man ha och vad erbjuder dom olika varianterna? Vi har satt ihop en liten guide för boxningssäckar, med några av dom vanligaste frågorna som vi brukar få när man ska köpa en säck.


- Hängande säckar jämfört med stående säckar.

En hängande säck kan antingen fästas i taket, eller på väggen, med hjälp av takfästen och väggfästen som skruvas och bultas fast. För detta krävs det kraftiga material som t ex betong. Hängande säckar kan även hängas från ställningar som står på golvet men tar då upp mer plats.

Stående säckar står helt enkelt på golvet, med en tung bas i botten som ofta fylls med vatten eller sand. Man kan med fördel lägga pusselmattor eller gymgolv under stående säckar, där att dämpa ljud och vibrationer, samt skydda golvet under från eventuellt slitage.

Hängande säckar rör naturligt på sig när man slår och sparkar på dom, vilket kan simulera en motståndare och hjälpa till med fotarbete och timing. En stående säck är statisk och rör inte på sig, men vissa varianter erbjuder t ex att kunna läggas på golvet för "ground and pound" eller andra kroppsövningar med lyft. Vilken variant man väljer beror på smaksak och förutsättningar i lokalen!


- Vilken storlek behöver du på din säck?

Hängande boxningssäckar kommer i olika storlekar och vikt. En 100cm, 120cm, teardrop eller vattenfylld rund säck funkar utmärkt om man enbart vill träna slag och ren boxningsteknik. Prislappen blir då oftast lite mindre än en större säck, och säcken inte lika tung. 

Om man däremot vill träna både slag och sparkar så bör man helst titta på 150cm och 180cm säckar, eller en stående säck. En traditionell Thai boxningssäck är i regel 180cm och hänger ända ner till golvet för att man ska kunna greppa säcken och knäa den samt träna low kicks (låga sparkar) och svep. 


- Pris och kvalitet?

Dom flesta av våra säckar är tillverkade i slitstarkt PU eller äkta läder och kommer med en produktgaranti. Vi säljer i princip inga lättare säckar eller i syntetmaterial, med undantag för barn säckar. Stående säckar är oftast dyrare då dom är mer avancerade att producera, men erbjuder bekvämligheten av att lätt kunna flyttas runt och lämnar inga borrhål i väggar eller tak. 

För klubbar och gym som önskar köpa flera säckar så kan vi erbjuda mängdrabatter. e-maila oss vid intresse!


- Vad mer behöver jag tänka på när jag köper en säck?

Stora säckar är väldigt tunga och kräver tak eller väggfästen som är skapade för dess syfte. På jabb säljer vi takfästen som klarar en väldigt hög vikt. Dom roterar även för att undvika vibrationer i skruv och bult över tid. Vi har också stålfjädrar och kedjor som minimerar påfrestning och erbjuder justering av höjden på din säck.

Dom flesta säckar kommer med en kedja eller upphängningsremmar som mäter cirka 30cm, utöver säckens längd.

Om ni har andra frågor så är ni varmt välkomna att ringa eller e-maila oss. Ni kan även känna och klämma på säckar i vår butik på arenavägen 23, där vi gärna hjälper er att få in säcken i er bil. För er som köper en säck över nätet så erbjuder vi hemleverans med DHL ända fram till dörren!

Mvh

Jabb.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.